Design & Photographylogo inspiratie

Bij Wandpanelen Hout kun je een houten bedrijfslogo laten maken. Leuk om cadeau te geven aan een vriend met een eigen onderneming, maar ook zeker leuk als cadeautje aan jezelf! Hang het logo bijvoorbeeld op bij de entree of aan de voorkant van het bedrijfspand, zodat (potentiële) klanten jouw logo weer kunnen zien als herkenningspunt. Bij Wandpanelen Hout kun je ook terecht voor 3d wanddecoratie, houten wanddecoratie, wandpanelen, 3d wandpanelen, houten wand afscheidingen en geometrische patronen. Heb je onlangs een eigen bedrijf gestart, ben je dit van plan of ben je werkzaam in een startup? Een logo is onmisbaar voor iedere onderneming. Waarom dit zo is vertellen we je graag en we hebben 5 tips voor het perfecte logo opgesteld. Lees snel verder voor onze logo inspiratie. 

Waarom een bedrijfslogo? 

Er zijn verschillende redenen waarom iedere onderneming een logo zou moeten hebben. Allereerst trekt een aansprekend logo de aandacht van de (potentiële) doelgroep. De aandachtsboog van consumenten is erg kort, ze doen er namelijk ongeveer 2 seconden over om een volledige webpagina te scannen. Om ervoor te zorgen dat je een sterke eerste indruk maakt en je de aandacht van de consument trekt, is het belangrijk dat jouw logo eruit springt. Zorg dus voor een visueel aantrekkelijk logo. Logo’s zijn een identificatiepunt en consumenten onthouden foto’s nu eenmaal sneller dan letters. Daarnaast kun je met een logo jezelf onderscheiden van de concurrentie. Wees creatief en durf anders te zijn, zodat consumenten je sneller herkennen én onthouden door jouw unieke logo. 

Logo inspiratie: 5 tips voor het perfecte logo 

Maar hoe creëer je nu een aansprekend en uniek logo? Wij hebben 5 logo inspiratie tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw bedrijf een goede start maakt met het perfecte logo! 

Weet wat kleuren betekenen 

Een visueel aantrekkelijk logo is belangrijk, daarom dient hier goed over nagedacht te worden. Uiteraard kan een logo zonder kleur ook heel pakkend zijn, maar als je ervoor kiest om kleur te verwerken weet dan waar de kleuren voor staan. Zo staat paars bijvoorbeeld voor spiritueel en fantasierijk, terwijl rood voor energetisch, enthousiast en liefdevol staat. Bedenk dus wat je wilt uitstralen en pas de kleuren hierop aan. Let er bij het gebruik van meerdere kleuren wel op dat de kleuren ook goed bij elkaar passen. 

Naamsbekendheid 

Een logo is dé perfecte manier om naamsbekendheid te creëren, zeker voor relatief kleine of onbekende bedrijven. Verwerk dus ook zeker de bedrijfsnaam in het logo, zodat dit een herkenningspunt voor (potentiële) klanten vormt. 

Bijpassend logo 

Wellicht is dit vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat jouw logo het verhaal van jouw bedrijf vertelt. Consumenten moeten een link kunnen zien tussen het logo en de producten of diensten die worden aangeboden. Een goed voorbeeld hiervan is Apple. Dit bedrijf heeft als logo een appel met een ‘byte’ gekozen, wat perfect aansluit bij hun producten. 

Onderschat de kracht van een logo niet 

Zelf niet zo handig in het ontwerpen van een logo, of heb je hier bijvoorbeeld geen tijd voor? Huur dan een professional in. Wij raden aan om de kracht van een logo niet te onderschatten en dit professioneel aan te pakken. Het logo vormt namelijk een belangrijk punt van jouw onderneming, zowel op korte als op lange termijn!

wandpanelen hout 

Less is more 

Houd het vooral simpel, voor zowel jezelf als voor je (potentiële) klanten. Een simpel logo is makkelijker om te reproduceren en is ook eenvoudiger te onthouden voor klanten. 

 

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie