Lifestyle & Hobbyisolatie

Er zijn een aantal misvattingen als het aankomt op duurzaam leven of wonen. Mensen denken vaak dat het heel veel geld kost om duurzaam te wonen of helemaal niet gebruiksvriendelijk is.

Natuurlijk is biologisch eten en een elektrische auto duurder dan de gebruikelijke alternatieve, maar er zijn een heleboel andere aanpassingen die je kunt maken dat niet veel geld kost!

Bij een duurzamer leven kun je juist een heleboel geld besparen en bevat alle gemakken die je gewend bent. Je hoeft slechts een aantal kleine aanpassingen aan je leven te maken om duurzamer te wonen. In deze blog gaan we het hebben over manieren waarop je nu al duurzamer kunt wonen!

Kies voor LED verlichting

Ongeveer 9 procent van het energieverbruik in een huis gaat naar verlichting. Om duurzamer te leven én je energierekening te verlagen, is het verstandig om al je gloeilampen te vervangen door LED lampen.

LED lampen verbruiken minimaal 75% minder energie en gaan ook nog eens 25 keer langer mee dan gloeilampen!

Zorg voor isolatie

Een andere manier waarmee je snel geld kunt gaan besparen, is door te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte dat je opwekt om je huis te verwarmen niet door de ramen, het dak of de muren je huis kan verlaten. Maar andersom werkt het ook, als het heel koud of warm is binnen, zal de temperatuur in huis niet veranderen.

Koop geen waterflessen meer

Plastic flessen voor bijvoorbeeld water hebben een gigantische impact op het milieu. Het productieproces van plastic verbruikt drie keer zoveel water als wat er in de fles zit en zo’n 80 procent van deze flessen wordt helemaal niet gerecycled.

Vind je het water uit de kraan niet lekker? Overweeg dan om een waterfilter aan te schaffen en gebruik je flessen meerdere malen, gebruik bij voorkeur geen plastic!

Stap over op herbruikbare alternatieve

Een waterfles is slechts één voorbeeld van wat we kunnen vervangen door herbruikbare alternatieve. Voor de meeste items dat we dagelijks gebruiken en wat ontwikkeld zijn voor eenmalig gebruik bestaat er wel een alternatief. Zo heb je herbruikbare wattenschijfjes, herbruikbare keukenfolie en zelfs herbruikbare keukenrol!

De aanschaf van deze items zal hoger liggen dan de items voor eenmalig gebruik, maar als het goed is hoef je dit geld maar één keer uit te geven en kun je de producten heel lang gebruiken. Dit maakt het natuurlijk uiteindelijk een stuk goedkoper!

 

READ  De beste manieren om een lange muur te stylen

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie